Rådgivning Fraktfritt över 600 kr inom Sverige
Snabb leverans Valbara fraktsätt

Rådgivning - Fraktfritt från 600 kr inom Sverige - Snabb leverans

Under september och oktober kan leveranserna av dina ordrar dröja något längre än vanligt på grund av företagsflytt. Vi ber om ursäkt för besväret. Tack för din förståelse!

Fakta & forskning

Effektiv ansiktsmask med antiviral teknik

Virus

ViralOff från Polygiene Technology är en antivirus- och antimikrobiell behandling av textilier och andra produkter. Den avancerade teknologin i ViralOff används nu i ansiktsmasker. 

Tester visar att materialet dödar mer än 99% av testade virus inom två timmar utifrån internationella standardtestet ISO18184:2019 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).

Vid utvecklandet av ViralOff-tekniken har tillverkaren haft kraven:

  • att visa en tydlig effekt av att kunna motverka virus enligt ett standardtest. 
  • att tekniken ska användas i produkter som behövs för att motverka virus och spridning av virus. 

Den aktiva ingrediensen

Den aktiva ingrediensen som används i tyget är silverklorid (AgCl). Silverklorid är ett slags salt och består inte av nano-silver. Det skyddar mot tillväxt av bakterier, virus och svamp och stör inte kroppens naturliga bakterieflora enligt forskning. 

Silverklorid finns naturligt i vattnet och jorden. Dess partiklar har ett stort antal silverjoner per yta. På grund av partiklarnas struktur behövs mycket små mängder silversalt.

Mot alla typer av virus?

Genom åren har den aktiva ingrediensen testats mot mot influensa A, fågelinfluensan, norovirus och Corona (SARS) och vid alla tester har man kunnat reducerat virusen med 99%. 

Standardtestet ISO18184:2019 har använts för att bestämma produktens förmåga att motverka aktiviteten hos virus inom ett två timmars-spann och där man behöver reducera mängden virus med 99%. I det här testet används normalt virus från influensa A, men andra virus kan användas utifrån hur de blir tillgängliga. 

Hur länge håller produkten?

Materialet är hållbart och bestående. Efter användning ska produkten inte användas på två timmar, efter det kan den användas som vanligt igen. För bibehållen effekt och hållbarhet är det bäst att tvätta av den med en fuktig trasa vid behov. 

Test för reaktioner

Tillverkaren Polygiene har en bakgrund inom sjukvårdssektorn och djupgående tester har gjorts för att undersöka om det här materialet som innehåller silverklorid kan orsaka överkänslighetsreaktioner.

Testerna visar att hudens bakterieflora inte störs av det här materialet och att silverkloriden enbart aktiveras på själva materialet, till och med vid långvarigt användande. 

Testerna har inte heller identifierat någon risk vid kontakt mellan huden eller munnen och det här materialet. 

Tillverkning

Materialet är bluesign®-certifierat och följer därmed miljöriktlinjerna. Tillverkningen sker enligt textilindustrins miljökrav på livscykel.

Materialet har ett Oeko-tex Eco Passports godkännande, är registrerat under EU:s europeiska förordning kring biocidprodukter (BPD) och godkänd av den federala miljöskyddsmyndigheten i USA, US Environmental Protection Agency (EPA). Produkten uppfyller också kraven för REACH-förordningen – EU:s lagstiftning för kemikalier.

Produkten tillverkas inom EU med minimal användning av resurser och följer strikt miljölagstiftningen. 

Det behandlade tyget och produkterna från Polygiene är återvinningsbara. 

Vid tillverkningen utförs flera behandlingar av materialet samtidigt, därför används inget extra vatten eller energi vilket ger en minskad miljöpåverkan. 

Hälsopåståenden?

I enlighet med tillverkaren Polygiene som producerar ViralOff görs inga hälsopåståenden om den här produkten. Ansiktsmasker hindrar inte virus från att ta sig in i dem, men tillverkaren menar att tekniken ViralOff gör att virus inte lever i eller på masken länge. ViralOff tekniken skyddar själva masken och gör att den håller sig fräsch längre eftersom den dödar virus som fastnat på den. 

ViralOff-tekniken är inte menad att skydda mot sjukdom utan är framtagen för att fånga upp virus och så långt det är möjligt skydda den som bär ansiktsmasken. 

*ISO18184:2019 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1)

 

Därför bör du använda ansiktsmasken med Viraloff®-behandlat polyestertyg

Covid-19 är en infektion som kan liknas vid rysk roulett. Man känner till att personer med olika riskfaktorer är mer utsatta, men även personer som inte tillhör riskgrupperna kan bli svårt sjuka och i värsta fall dö.

Ett vanligt symtom i samband med Covid-19 är varierande svårighetsgrad av mag-tarmproblem. Detta är en av många anledningar till varför RevivaBio rekommenderar dig att vidta alla försiktighetsåtgärder du kan för att inte bli smittad, men också för att inte smitta andra om du själv råkar vara smittad.

Att på rätt sätt använda den nya och unika ansiktsmasken med Viraloff®-behandlat polyestertyg* reducerar sannolikt riskerna påtagligt för att du själv drabbas av Covid-19. Men ansiktsmasken bör också användas för att minimera risken att du ska smitta andra om du själv redan är smittad.

Relaterade produkter