Rådgivning Fraktfritt över 600 kr inom Sverige
Snabb leverans Valbara fraktsätt

Rådgivning - Fraktfritt från 600 kr inom Sverige - Snabb leverans

Under september och oktober kan leveranserna av dina ordrar dröja något längre än vanligt på grund av företagsflytt. Vi ber om ursäkt för besväret. Tack för din förståelse!

Fakta & forskning

Histaminintolerans

DAO enzymet hjälper tarmen att läka visar ny forskning

Enzymet DAO läker tarmen

Nya forskning visar att diaminoxidas DAO enzymet kan bidra till att läka slemhinnan i tarmen. Resultaten framkom i en studie där patienter som lider av histaminintoler-ans (HIT) deltog.

Nya mätvärden vid histaminintolerans

Nya mätvärden vid HIT!

Nu har prov på histaminintolerans fått nya mätvärden där gränsen har sänkts för att mäta intolerans av histamin. I artikeln berättar vi om hur du kan räkna om de tidigare värdena till det nya mätvärdet.

Quercetin mot histamin

Quercetin mot histamin

Antioxidanten Quercetin kan blockera histamin och balansera mastceller enligt forskning. Studier visar att Quercetin har lika stark effekt att motverka allergier som vissa receptbelagda mediciner.

Vad är histaminintolerans? Bild som visar mat som innehåller histamin.

Vad är Histaminintolerans?

Histaminintolerans uppstår när du inte kan bryta ner histamin i maten. Du då får en reaktion av det inflammatoriska ämnet histamin. Det kan bero på att du har för lite av diaminoxidas enzymet DAO.

Tre ämnen mot histamin!

Lider du av överkänslighet, allergi eller histaminintolerans? Quercetin, enzymet diaminoxidas DAO och Magnesium är tre ämnen som tillsammans kan motverka utsöndring och bryta ner histamin.

Histamin i olika typ av mat 

Vilken mat innehåller histamin? Speciellt mjölkprodukter, fisk och kött kan utveckla ett högt innehåll av histamin. Vissa grön-saker och frukter kan naturligt innehålla histamin. Olika faktorer påverkar detta.

Tomater frisätter histamin

Mat som frisätter histamin

Vissa råvaror innehåller låga nivåer av histamin men kan trigga kroppens egna produktion av histamin. Kombinerar du dem kan de bli svåra att bryta ner och reaktioner kan uppstå. Vilka är dessa?

Magnesium – antihistamin

Kan brist på magnesium bidra till hista-minintolerans? Magnesium fungerar som en naturlig antihistamin. Den motverkar att mastceller frigör histamin som sker vid allergi.