Rådgivning Fraktfritt över 600 kr inom Sverige
Snabb leverans

Rådgivning - Fraktfritt från 600 kr inom Sverige - Snabb leverans

Fakta & forskning

S.boulardii – positiva effekter vid mag-tarmproblem

S. boulardii, (Saccharomyces boulardii) är en god, icke-patogen jästsvamp. Den har varit i fokus i många forskningsstudier, som visar att S.boulardii kan ha positiva effekter vid olika
typer av mag-tarmproblem. Enligt forskning har S. boulardii t.ex. en gynnsam inverkan vid bakteriella diarrésjukdomar.

IBS-symptom

Studier visar att S.boulardii har positiva effekter vid IBS-symptom (irriterad tjocktarm) (R),(R) Den förbättrar cytokinprofilen*, vävnad och livskvalité hos patienter med diarrédominerande  IBS (IBS-D). (R)

*) Cytokiner är en grupp inflammatoriska lösliga proteiner och peptider som reglerar immunologiska och inflammatoriska förlopp. De utsöndras vid allergi. (R)

Diarré


Forskning visar att S.boulardii motverkar diarré och att det är en säker och effektiv behandling vid akut diarré hos barn. (R)

Flera studier visar att S.boulardii bidrar till att minska magsmärtor, diarré och motverkar inflammationer i mage-tarm. (R), (R,R,R,R,R,R)

I andra studierframkommer det även att S.boulardii hindrar utveckling av diarré orsakad av anti-biotika (R,R,R,R)(R,R,R,R,R,R,R) och att S.boulardii även motverkar turistmage. (R)

Läckande tarm

Behandling med levande eller värmedödade celler av S.boulardii motverkar läckande tarm (tarm permeabilitet), enligt studier. (R)

Andra studier visar att S.boulardii kan reglera immunsystemet och förhindra spridning av bakterier och sår i tarmarna. (R)

Tarmfloran

Enligt forskning hjälper S.boulardii miljön i tarmfloran och gynnar goda bakterier i tarmen. (R) S.boulardii är antibiotikaresistent i och med att antibiotika ger sig på bakterier men inte svamp. (R

Magsår av antiinflammatorisk medicin

Magsår orsakat av ibuprofen kan minskas med hjälp av S.boulardii, tyder forskning på djur (R).

IBS* är Irritabel tarm syndrom

IBD* är Inflammatorisk tarmsjukdom

*) Cytokiner är en grupp inflammatoriska lösliga proteiner och peptider som reglerar immunologiska och inflammatoriska förlopp. De utsöndras vid allergi. (R)