Rådgivning Fraktfritt över 600 kr inom Sverige
Snabb leverans Valbara fraktsätt

Rådgivning - Fraktfritt från 600 kr inom Sverige - Snabb leverans

Under september och oktober kan leveranserna av dina ordrar dröja något längre än vanligt på grund av företagsflytt. Vi ber om ursäkt för besväret. Tack för din förståelse!

Fakta & forskning

L-Leucin

L-Leucin är en grenad essentiell aminosyra. Den är viktig för ämnesomsättningen och betydelsefull för energiproduktionen vid stress, fysiska påfrestningar
som träning, precis som de andra grenade aminosyrorna L-Valin och Isoleucin. (R)

L- Leucin finns i de flesta kroppsvätskor och vävnader. I cellen finns L-Leucin främst i mitokondrierna (R). L-Leucin som påverkar olika fetter i kroppen och är en viktig komponent i olika former av protein, speciellt i muskelprotein. Den är betydelsefulkloch för bildningen av hemoglobin. (R), (R*)

Muskler, benvävnad, vävnad

De grenade aminosyrorna, speciellt L-Leucin bidrar till ökad proteinbildning. (R) L-Leucin främjar reparation och tillväxt av muskler, benvävnad, produktionen av tillväxthormoner, och sårläkning. L-Leucin hindrar också nedbrytande av muskelprotein efter trauma eller svår stress. (R),(R),(R)

Grenade aminosyror motverkar muskeltrötthet och ömhet i musklerna då de stödjer omsättningen av protein och hjälper uppbyggnaden av protein. (R),(R),(R) L-Leucin är extra viktig då den krävs för att bygga upp muskulaturen och andra proteinstrukturer i kroppen (R*).

De mesta av L-Leucinet i födan används som energi i muskulaturen hos dem som tränar hårt (R*). Vid operationer, infektioner, feber och svält förbrukas de grenade aminosyrorna speciellt L-Leucin i större utsträckning än andra aminosyror. (R)

Energiproduktion och blodsocker

Nivåerna av insulin i blodet kan öka genom L-Leucin. Högre insulinnivåer ökar upptaget av glukos i cellerna. Det främjar energiproduktionen, visar studier på djur. (R)

Att L-Leucin hjälper till att reglera blodsockret och stimulera frisläppandet av insulin bidrar i sin tur proteinsyntesen och hindrar nedbrytningen av protein. (R)

L-leucin ökar energiproduktionen, genom den bryts ner till två molekyler acetoacetat och acetyl-CoA och som används för att bevara energi i kroppen (R).

(R*) Nylander Magnus, Medicine Doktor, Näringslära en utbildning från Hälsokraftakademien. s.1 78-179