Rådgivning Fraktfritt över 600 kr inom Sverige
Snabb leverans

Rådgivning - Fraktfritt från 600 kr inom Sverige - Snabb leverans

Fakta & forskning

Ska jag välja DAOfood Plus eller DAOsin?

Daosin och DaoFood har olika egenskaper

Du kanske funderar på om du ska välja DAOfood Plus eller DAOsin? Det beror på din situation. Här specificerar vi fördelar och nackdelar med de två alternativen:

Fördelar med DAOfood Plus

  • Den är mer än sju gånger effektivare än DAOsin. Du behöver bara ta en kapsel DAOfood Plus istället för två eller tre DAOsin till varje måltid.
  • Kostnaden per kapsel är lägre än för DAOsin. Eftersom DAOfood är mer än sju gånger mer effektiv än DAOsin får du betydligt mer för pengarna.
  • Kapseln kan tas isär och tabletterna i kapseln kan intas separat. Detta kan vara en fördel för dig som har sväljsvårigheter.
 

Ny studie som jämför DAO-tillskott

I en ny studie från 2019 av forskare vid Universitetet i Barcelona, analyserade och jämförde man 6 stycken olika varumärken av DAO-produkter. Aktiviteten hos diaminoxidas DAO-enzymet hade stor variation från 0.04 to 0.20 mU/m trots att de består av lika högt mängd av extrakt från grisnjure (4.2 mg).

Forskarna tror att användningen av olika sorters formula påverkar enzymaktiviteten hos diaminoxidas (grisnjure-extraktet). Det kan förklara både variationen och den försämrade förmågan hos vissa av DAO-tillskotten. DAOfood Plus visade sig ha mycket högre aktivitet av DAO-enzymet än övriga tillskott. (R

Diagrammet visar aktiviteten hos DAO enzymet diaminoxidas i olika kosttillskott.

 
Diagram som visar jämförelse av aktiviteten hos enzymet diaminoxidas (DAO) i olika DAO-tillskott

Nackdelar med DAOfood Plus

  • Kapseln är lite större än DAOsin

Fördelar med DAOsin:

  • Små tabletter som ofta kan sväljas även för den som har svårt att svälja tabletter.

Nackdelar med DAOsin

  • DAOsin är inte lika effektiv som DAOfood Plus.
  • Kostnaden är högre än för DAOfood Plus.
 

Källor: 

English translation Comparative report DAOFOOD vs DAOSIN

In vitro determination of diamine oxidase activity in food matrices by an enzymatic assay coupled to UHPLC-FL