Rådgivning - Fraktfritt över 600 kr - Snabb leverans

Rådgivning - Fraktfritt över 600 kr - Snabb leverans

Fakta & forskning

DAOfood Plus

Vid histaminintolerans och överkänslighet mot födoämnen.

 

Broccolikoncentrat+

Brocccolikoncentrat+1491-600x600

Ny produkt för cellernas försvarssystem! 

 

Sacro-Bol

Sacro-Bol, 650 mg, 60 kapslar

God jästsvamp för mag-tarmkanalens funktion

 

RevivaBio Smörsyra

Smörsyra-1004-600x600

Viktigt för att tarmslemhinnan ska må bra

 


S.Boulardii vid inflammerad tarm?

Saccaromyses boulardii för tarmen

Den goda jästsvampen S.boulardii har i en mängd forskningsstudier visat sig ha goda egenskaper vid mag-tarmproblem. Vad som också är intressant är att S.boulardii har positiva effekter vid inflammation och infektion i tarmsystemet enligt forskningen .

Dysfunktion i tarmen

Flera studier visar att S.boulardii kan minska diarré och kan bidra till att motverka inflammationer tarmsystemet. (R),(R),(R),(R),(R),(R)

Till exempel verkar S.boulardii kunna minska både dysfunktion i tarmsystemet och inflammtion i tarmslemhinnan, visar studier gjorda på djur. (R)

IBS och IBD

Inflammation och infektion

Enligt forskare skulle S.boulardii kunna vara aktuell vid behandling av patienter som har ulcerös kolit på grund av sina antiinflammatoriska egenskaper. (R)

S.boulardii minskar inflammation och candida vid kolit (inflammation i tjocktarmen), framkommer det i en studie gjord på djur. (R)

S. boulardii motverkar inflammation genom att den har en förmåga att begränsa infiltrationen av Th1 -hjälpar celler i en inflammerad tarm menar forskare.

Dessutom kan S. boulardii förhindra aktivitet hos cytokiner grupp av lösliga proteiner och peptider som kan reglera immunologiska och inflammatoriska förlopp. (R)

Forskningsresultaten visar att S. boulardii kan vara fördelaktig vid behandling av IBD. (R)

Crohns sjukdom

I en studie av personer som lider av Crohns sjukdom fick deltagarna färre antal tarmtömningar än de normalt brukar ha och deras sjukdomstillstånd påverkades positivt, vid behandling med S.boulardii. (R)

Även i en annan studie av personer med Crohns sjukdom gav behandling med S.boulardii positiva resultat. Tarmpermeabiliteten (läckande tarm) hos personerna förbättrades enligt forskarna. (R)